tiistai 10. kesäkuuta 2014

Radalle.com - Pesämäki 03/05/2014

KESÄ!

Kesä ja moottoriradat on viimein täällä. Ja mä olen aivan totaalisen jäljessä kertomassa kaikesta. Mutta tällä kertaa alan kronologisessa järjestyksessä, eli first thing first: Radalle.com Pesämäki.
(Enhän mä muista enää mitään...)

Sain ajettua sen pikkuisen een edeltävänä päivänä, hurraa huudot sille. 
Perjantaina painoin noin myöhäiseen iltaan/ alkuyöhön hommia ja herätys oli asetettu lauantaille klo 3:00. Ihan luvattoman aikaiseen.
Siitä sitten traikku Navaraan kiinni ja nilkka suoraksi.

Pesämäellä olin himppasen liian myöhään. Syytän tästä matkalla olleita huoltoasemia, joissa ei ollut bensakanistereita. En nimittäin ollut tankannut Pentti Bemaria + kanistereita valmiiksi. Kehkeytin sitten matkalla ongelman siitä, että riittääkö pari jerry kannua. Kilpurin kulutuksestahan mulla ei ollut vielä mitään käryä.
Noin viiden huoltoaseman jälkeen alkoi jo vähänä tuskastuttamaan ja vihdoin kellokin oli jo kahdeksan niin oli auennut joku sekatavarakauppa, josta löytyi iso bensakanisteri. JEs!

Siitä sitten Pesämäelle. Melkoisen hiljaista oli ja sain traikun purattua. Tässä vaiheessa olin tulossa ajamaan ihan normi oman-auton-ajovuoroilla. Jotenkin siinä sitten kuitenkin kävi niin, että huomasin täyttäväni Time Attack lippulappusia ja olin ilmoittautunut Modified luokkaan yli 2.5 litraisiin. Hups.
Järkeilin homman lopulta siten, että saa enemmän ajoaikaa, bonderin ja opin isoilta pojilta ajolinjoja. No kaksi ensimmäistä meni putkeen, mutta toi ajolinjojen oppiminen... No siinähän kävi siten, että meikäläinen kun tsekkasi, että: "Jes! Nyt tulee Både ohi niin voin seurata sitä!" siitä vilkaisu mittaristoon ja takaisin rataan, niin Både on jo puolessa välissä rataa... Aha. No se suunnitelma ei vielä menny ihan kuin Strömsössä.

BMW. Ensimmäinen kerta uudella autolla ja kaikenlisäksi takavedolla. Kyllähän se meno siltä tuntuikin. Aivan naurettavaa räpellystä! Luottoa autoon ei ollut yhtään, saati omiin taitoihin nolla. Parit ekat kerrat radalla oli ihan järkyttävän huonoja. 
Viimeiselle keralla alkoi jo vähän tuntumaan paremmalle ja vakaammalle meno.
Tilannetta ei kyllä helpottanut yhtään se, että ratakin oli mulle uusi. Ajolinjoista ei ollut mitään käryä, joten muutama mutka oli todella hasardi aina... 

Pentti säilyi muuten ihan kunnossa, mutta jossain vaiheessa moottori alkoi säksättämään oudosti ajon jälkeen tyhjäkäynnillä, sekä auto sammuili todella helposti. Sain hyviä vinkkejä, mistä nää ongelmat voisi johtua. Säksätys onkin nyt selätetty moottoriöljyjen vaihdolla, mutta toi sammuminen alkaa olla jo naurettavaa... Ilmeisesti johtuu moottorinohjauksesta?! Kuka tietää...

Vaikka ajot menikin niin ja näin, niin oli mulla silti hemmetin hauskaa! Mä vaan rakastan tätä touhua ja noita ihmisiä! Kun ajot oli ajettua niin hillui vielä hetken super mimmien; Marin ja Jutan kanssa.
Siitä sit kotiin tykitys, joka oli maailman huonoin idea. Olin aivan rikki ja jouduin ottamaankin torkut matkalla. Kotona ehjänä klo 3:00 yöllä.
Peppu. Pentti on kyykännyt.

Jumantsuikka. Mulla on oma kilpailijanumero: 35!!!

On se komea. Aijai.
Converse mimmit <3

Kaukosen auto ja Jutta.

Kotona tallilla purku. //Taru

P.S. Tää juttu on omistettu sulle Mari! Haha! 
Mä sain VIHDOIN kirjoitettua tänne taas jotain :B

4 kommenttia:

  1. Pääsin viikolloppuna ekaa kertaa ajamaan rataa Pesämäessä (mopolla)! Hieno rata ja hieno laji :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi! Oli kyllä hyvä rata, mutta ei päässy ihan meikäläisen lemppareimmaksi. Noin yleisesti kuitenkin ihan hyvä, että eka kertaa kun tuli vetoo pyörälle niin oli tuollainen hidas rata kumminkin :D

      Poista